Μπρίνιας Αστέριος

Συνταξιούχος Αστυνομικός

Ο Αστέριος γεννήθηκε το 1968 στο Μποζικά Κορινθίας, αποφοίτησε από το Λύκειο Νεμέας και έκτοτε διαμένει μόνιμα στη Νεμέα.

Είναι παντρεμένος με την Χρυσικοπούλου Σοφία υπάλληλο της Διεύθυνσης Γεωργίας, με την οποία έχει αποκτήσει δυο αγόρια, τον Αλέξανδρο Αστυνομικό και τον Μαρίνο, πτυχιούχο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία, διετέλεσε εποχικός Πυροσβέστης και στη συνέχεια κατατάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία.

Υπηρέτησε ως μάχιμος αστυνομικός για περισσότερο από 32 έτη σε διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας και τα τελευταία10 έτη στο ΑΤ Νεμέας, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου.

Λόγω του επαγγέλματος ήταν σε διαρκή επαφή με τους συμπολίτες του, γεγονός το οποίο τον βοήθησε να αποκτήσει μεγάλη εμπειρία για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και έχει πλήρη γνώση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Ασχολήθηκε ενεργά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας σε νεαρή ηλικία ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Παννεμεατικού με την οποία βρέθηκε και στη Δ’ Εθνική κατηγορία, ενώ παρέμεινε στην ομάδα επί 10 συναπτά έτη.

Στη συνέχεια συμμετείχε και σε διάφορα άλλα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου (Δόξα Δάφνης, Ηρακλής Νεμέας, Ατρόμητος Μποζικών, Θύελλα Λεοντίου και Θύελλα Πετρίου).

Θεωρώντας ότι οι εποχές είναι αρκετά δύσκολες, θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια  από κάθε άλλη φορά, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής και μέσα από αυτό, να επιτευχθεί η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου.

Ο τίτλος του συνδυασμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ» του οποίου ηγείται ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Φρούσιος, τον ενέπνευσε να ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά και να συνεργαστεί με τους συμπολίτες και τους φορείς του Δήμου, προκειμένου να συμβάλλει και στο κοινωνικό σύνολο και στην ανάπτυξη του τόπου.

Πιστεύει ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο για την αξιοποίηση του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής και γι αυτό θα πρέπει να αποτελείται από άτομα με ικανότητες και διάθεση να προσφέρουν.

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ» λοιπόν, έχει ως βάση αυτά τα στοιχεία, τα οποία αποτελούν για τον ίδιο, σημαντικό κίνητρο για την ενασχόλησή του με τα κοινά.

Καλή επιτυχία Αστέριε !!!