Μπενέκου Δήμητρα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νεμέα, αναγκάστηκα να μεταδημοτεύσω λόγω εργασίας και οικογενειακών υποχρεώσεων καθώς είμαι μητέρα δύο παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια έβαλα στόχο την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Ήταν τιμή για μένα η πρόσκληση του κ. Κώστα Φρούσιου για το ψηφοδέλτιο την οποία και αποδέχτηκα .Έχω μεγαλώσει μέσα στην αγροτιά και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της Νεμέας καθώς και τις ομορφιές της.

Είμαι μητέρα δύο παιδιών. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Διοίκησης Κοινωνικών επιχειρήσεων και διοίκησης τοπικών οργανισμών και απόφοιτη του τμήματος Λογιστικής Πατρών, όπου μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ ως Λογίστρια πολλά χρόνια με ιδιόκτητο γραφείο και ν’ αποκτήσω την άδεια Λογιστή Φοροτεχνικού Α ‘ Τάξης. Το μεταπτυχιακό μου αφορά τον Οικονομικό χώρο και πραγματοποιήθηκε στον Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Ελλάδας. Επίσης είμαι κάτοχος πτυχίου στην Ειδική Αγωγή που αφορά παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα τόσο στη νοητική λειτουργία είτε στη σωματική διαμόρφωση. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ενασχόληση με τα κοινά προέκυψε από την αγάπη που έχω για την πόλη μας ώστε να μπορέσουμε να την κάνουμε όσο γίνεται πιο όμορφη, ζωντανή και κυρίως να κρατήσουμε τον κόσμο μας στην Νεμέα δίνοντάς του δυνατότητες και ευκαιρίες ώστε να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί. Μαζί με τον κ. Κώστα Φρούσιο και τη δική σας βοήθεια ελπίζουμε να το πετύχουμε. Σαφώς και δεν είμαστε πολιτικοί αλλά το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας οι γνώσεις μας για τα προβλήματά του και η αγάπη μας με την προσπάθεια τη δική σας θα μας οδηγήσει στην επιτυχία ώστε ν’ ανασάνει ο τόπος μας.

Επιτακτική ανάγκη για τη Νεμέα η Ίδρυση Σχολής Οινολογίας και η ανάδειξη του τοπικού μας πλούτου προσπαθώντας να φέρουμε στον τόπο μας τους τουρίστες που φθάνουν μέχρι το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας και αυτούς που θα έρθουν για τους θησαυρούς που βρέθηκαν στ’ Αηδόνια και προβάλλοντας την πραγματική μας ιστορία π.χ. το πέρασμα του Κολοκοτρώνη από την Νεμέα πηγαίνοντας στα Δερβενάκια, και την Παναγίτσα στον Βράχο που είναι μοναδική.

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ κρατήσουμε τον κόσμο μας στη Νεμέα και να φέρουμε καινούριο κόσμο.

Με εκτίμηση Μπενέκου Δήμητρα (Μιμίκα).

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ.